Om te downloaden: reglement voor Seizoen Gebruikers 2024 versie 4(18 maart 2024) in PDF
Regelement voor Seizoenligplaatshouders & Seizoenkampeerders 2024v4
Algemeen
Bereikbaarheid bestuur/ beheerder
Heb je ons nodig? ALLE communicatie gaat via Ingrid. Mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar het centrale nummer 085-4000121
Seizoenligplaatshouders en Seizoenkampeerders
- Seizoengebuikers zijn scoutinggroepen zoals die zijn opgegeven op het reserveringsformulier in SOL. Er zijn twee soorten Seizoengebuikers:
- Seizoenligplaatshouders (met ligplaats en kampeervergunning)
- Seizoenkampeerders (met alleen een kampeervergunning z.g. bundelkamperen).
- Aan beide categoriën seizoengebruikers worden doorlopende kampeervergunningen afgegeven welke uitsluitend voor maximaal 3 aaneensluitende nachten in het weekend geldig zijn. Bij de Kaagcup geldt het maximum aantal van 4 aaneengesloten overnachtingen voor de beide categorien seizoen gebruikers in plaats van de standaard van 3 aangesloten overnachtingen.
- Voor elk ander verblijf moet de seizoengebruiker een reservering maken via SOL en is de seizoengebruiker het geldende tarief verschuldigd ook al valt een weekend binnen het totale verblijf.
- Voor de Seizoenligplaatshouders geeft de doorlopende kampeervergunning recht op gratis overnachting voor 7 personen per box/ligplaats. Voor een wachtschip ligplaats bedraagt dit aantal 25 personen.
- Voor de Seizoenkampeerders zonder ligplaats geldt dat de speltakken die zo via SOL zijn aangemeld als Seizoenkampeerders worden aangezien.
- Voor de start van het seizoen worden door of namens het bestuur ligplaatsen toegewezen. Iedere groep gebruikt alleen de toegewezen ligplaatsen. Het moet duidelijk zijn voor derden van welke groep de boot is.
- Seizoengebruikers kunnen op aanvraag een plek voor hun buitenboordmotor krijgen op het eiland. Berging van buitenboordmotoren in de molen is niet toegestaan.
- Accu’s voor de opslag van (zonne)energie kunnen alleen worden opgeslagen in de eigen boten van de seizoensgebruikers. Vanwege veiligheid is berging op een andere plek niet mogelijk.
Toegang/gebruik eiland & molen(erf)
- Een groep heeft pas toegang tot het eiland als aan de betalingsverplichting is voldaan.
- Toegang tot het zeeverkennerscentrum hebben leden van Seizoengebruikers. Voor speltakken met leden onder de 18 jaar dient te allen tijde een in de ledenadministratie van Scouting Nederland als zodanig opgenomen (bege)leider aanwezig te zijn.
- Gebruikers en bezoeker van het zeeverkennerscentrum realiseren zich dat zij de goede naam van Scouting hoog te houden hebben.
- Gebruikers van het eiland zijn gehouden aanwijzingen van een beheerder/bestuurslid direct op te volgen.
- Gebruikers van de molen en molenerf zijn gehouden aanwijzingen van de molenaar, dan wel een beheerder/ bestuurslid, direct op te volgen.
- Het bestuur van de stichting behoudt zich het recht voor mensen, voor kortere of langere tijd, de toegang te ontzeggen. Beheerders spreken namens het bestuur en kunnen mensen voor de rest van de kampeerperiode de toegang ontzeggen.
Dag-gebruik en weekendverblijf voor de andere leden van een Seizoenligplaatshouders.
Er worden geen kosten in rekening gebracht voor dag-gebruik (vallend in een weekend) of weekendverblijf voor gasten van seizoengebruikers. Hierbij gelden wel de volgende spelregels:
- Het gebruik is vooraf aangevraagd via SOL.
- De betreffende gasten zitten bij een onderdeel van dezelfde groep dat in SOL als “waterwerk” staat ingeschreven. Als dit onderdeel van de groep zelfstandig van het eiland gebruik wil maken dan is men wel het gebruikelijke tarief verschuldigd.
- Het gaat om maximaal drie (3) aaneengesloten nachten in het weekend, bij elk ander gebruik is men voor alle verblijf het normale tarief verschuldigd.
- Het aantal incidentele gebruikers mag niet hoger zijn dan het aantal ligplaatsen(boxen) van de groep maal 7 maal 2. Als het aantal hoger is dan is men voor deze extra gebruikers het normale tarief verschuldigd.
Aansprakelijkheid
- Het bestuur en de beheerders van de Stichting Zeeverkennerscentrum Kagerplassen is/zijn verplicht al datgene te doen wat een goede instandhouding van de faciliteiten, het terrein en het kamperen kan bevorderen. Zij hebben daarom het recht iemand de toegang te weigeren of zijn verblijf aldaar op te zeggen indien iemand zich niet houdt aan de gestelde regels.
- Gebruikers die eigendommen van Stichting Zeeverkennerscentrum Kagerplassen beschadigen, dienen de kosten van herstelwerkzaamheden en -materiaal te vergoeden.
- Gebruikers vrijwaren Stichting Zeeverkennerscentrum Kagerplassen tegen alle aanspraken van derden op vergoeding wegens schade hoe dan ook genaamd, voor zover die schade voortvloeit uit of verband houdt met hun aanwezigheid als gebruiker.
Seizoen
- Het innemen van ligplaatsen is toegestaan van 1 maart tot en met 31 oktober.
- Kamperen/overnachten is toegestaan van 1 april tot en met 31 oktober.
- Het innemen van een ligplaats/kamperen buiten genoemde periode kan alleen na schriftelijke goedkeuring van het bestuur.
Verantwoordelijkheid
- Je bent te gast op Zeeverkennerscentrum Kagerplassen en verblijft in de natuur. Let op de rust voor jezelf, de omgeving en andere gasten. Zorg ervoor dat muziekinstrumenten of radio’s alleen voor jezelf hoorbaar zijn. Van 23.00 uur tot 07.00 uur is het stil op het terrein.
- We gaan ervan uit dat je als groep zelfstandig verblijft op het Zeeverkennerscentrum. Je bent daarom verplicht om zelf voor EHBO te zorgen. Als je kampeert draag jezelf de zorg voor voldoende blusmiddelen.
- Samen met alle andere aanwezige maken we bij toerbeurt de sanitaire voorzieningen zoals toiletten schoon. Wij zorgen voor de schoonmaakmiddelen. Wel zo makkelijk!
- Het meenemen van huisdieren (m.u.v. hulphonden) is niet toegestaan. Dit geldt ook voor gasten en tijdens wegbrengen en ophalen.
Herkenbaarheid
Gebruikers/gasten van het eiland/molenerf moeten voor niet scouts herkenbaar te zijn als lid van Scouting Nederland.
Overzetvletje
- Met het oog op de bereikbaarheid van het eiland is een overzetvletje beschikbaar. Het vletje wordt gebruikt voor het snel overzetten van personen en dus direct weer terug naar de vaste wal gebracht.
- Het vletje moet steeds goed in de molengang te worden afgemeerd.
- De aanlegplaats bestemd voor het overzetvletje aan het eiland wordt altijd vrijgehouden voor calamiteiten.
Assistentie
Zeeverkennerscentrum Kagerplassen is van en voor ons allemaal. Groepen kunnen daarom worden gevraagd te helpen bij werkzaamheden met betrekking tot onderhoud en behoud van eiland en/ of molen.
Parkeren/verkeersveiligheid
- Parkeer je auto om een plek waar dat is toegestaan, de politie rijdt regelmatig langs en bekeurd.
- Bij halen en brengen moet altijd de weg zo vrij blijven dat hulpvoertuigen er door kunnen.
- We blijven graag op goede voet met onze buren, dus blokkeer hun inritten ajb niet.
- Bij grote groepsactiviteiten of admiraliteitsactiviteiten is het handig als er door de organisatie een verkeersregelaar aan de weg gezet wordt. Deze zorgt ervoor dat de leden in/uit stappen en de auto gelijk weer wegrijdt. (Kiss and ride zone)
Afmeren
- Boten afmeren in de box met voldoende sterke landvasten (twee achteruit en twee vooruit zoals op de tekening).
- Uiteinden van landvasten graag niet op het gras, zodat de grasmaaier er veilig langs kan.
- In verband met de veiligheid staan masten van boten overeind.
- Afgemeerde boten dienen dusdanig van aanzien te zijn dat anderen daar geen aanstoot aan kunnen nemen.
- De buitenzijde van de T-steiger mag worden gebruikt voor het op- en aftuigen en ook om korte tijd af te meren.
- Bij tijdelijk afmeren aan de T-steiger is het gebruik van stootwillen, een landvast voor en een landvast achter verplicht.
Veranderingen aan ligplaatsen
Veranderingen of aanpassingen van de bestaande ligplaatsen en steigerwerken is alleen toegestaan met toestemming van het bestuur.
Onderhoud en het in veilige staat houden van “kleine” steigers tussen ligplaatsen is een verantwoordelijkheid van de gebruikers van de belendende ligplaatsen.
Kamperen, kampeerplaats
Seizoengebruikers kunnen geen recht doen gelden op een vaste kampeerplaats. Delen van het terrein kunnen aan gastgroepen verhuurd zijn dan wel voor een andere bestemming worden benut. De strook voor de boten wordt in principe vrijgehouden voor de tenten van Seizoenligplaatshouders.
Elektra
Op aanvraag is elektriciteit beschikbaar. De spanning is 230 Volt en de maximale capaciteit is 4 Ampère, dat is ± 900 Watt per kampeerterrein.
In het toiletgebouw vindt men een aansluitpunt en verder staan er aansluitpunten in de bosschages tegenover de grote steiger van de Wachtschepen, tegenover de T-steiger en bij het watermolentje. Die zijn voorzien van de bekende blauwe camping en jachthaven wandcontactdozen waarvoor een blauwe CEE-form steker nodig is, (CEE-form 16A-6h/200-250 V 2p + ¥).
De kabel naar de eigen tenten dient zelf te worden meegebracht. De kabel moet zijn van het type QWPK, NWPK. of Har 07. Een andere kabel is niet toegestaan.
Vanaf de CEE-form contactdoos tot de eigen tent mogen geen andere stekers gebruikt worden dan van het type CEE-form met het opschrift IP44 (spatwaterdicht) of hoger. Het gebruik van verloopstekkers is dus niet toegestaan.
Bij het gebruiken van ondeugdelijk of onveilig aansluitmateriaal zal onmiddellijk tot afsluiting worden overgegaan.
Drinkwater
- Het water is gewoon drinkwater waarvan de kwaliteit regelmatig gecontroleerd wordt.
- De drinkwaterkranen naast het toiletgebouw zijn uitsluitend bedoeld voor het vullen van waterzakken, jerrycans en dergelijk.
- De wasbakken naast het toiletgebouw zijn bedoeld als was en/of afwasplaats.
- Voor het vullen van voorraadtanks van wachtschepen is een aparte voorziening in het toiletgebouw aanwezig.
Riemenkisten
De groepen die in het bezit zijn van een riemenkist dienen deze zelf te onderhouden.
De maximale afmetingen van een riemenkist zijn 1.00 m hoog, 1.20 m breed, 4.90 m lang.
Het terrein
- We houden het terrein graag mooi. Graaf niet, voorkom beschadigingen aan het gewas, pluk geen bloemen en hak niet in bomen.
- Het afgezette terrein rondom de windmolen mag niet worden betreden.
- Het is niet toegestaan palen o.i.d. te slaan in het achter terrein in door piketten met gekleurde koppen gemarkeerde stroken (i.v.m. het daar aanwezige drainage-stelsel)
Vlaggenmast
De aanwezige vlaggenmast kan worden gebruikt voor het hijsen van groepsvlaggen – niet meer dan één per lijn. De meeste noordelijke ra-lijn is gereserveerd voor de eilandvlag en de meest zuidelijke voor de provincievlag. De nationale vlag wordt aan de gaffel gevoerd.
Koken
Per kookgelegenheid dient er tenminste een goedgekeurde brandblusser van minimaal 4 kg aanwezig te zijn. Gasinstallaties inclusief de gasslangen moeten goedgekeurd zijn.
Alcohol
Het is niet toegestaan drugs en of overmatig alcohol te nuttigen.
Alcoholische dranken mogen uitsluitend genuttigd worden in of direct voor de eigen tent.
Afval
Afval moet worden gedeponeerd in de containers aan de vaste wal.
Kampvuren
- De aanwezige kampvuurbakken kunnen vrijelijk worden gebruikt. Voer asresten af als afval en zet de bak terug waar die vandaan kwam.
- Er mag slechts één kampvuurbak per speltak worden gebruikt en maximaal drie kampvuurbakken per kampvuur.
- Laat het vuur nooit onbeheerd achter en zorg voor een emmer water bij het vuur. Stook beheerst.
- Bij langdurige droogte kan een stookverbod worden ingesteld.
- Sprokkelen op het eiland is niet toegestaan. Meegenomen hout dat niet gebruikt is moet je zelf opruimen.
- Het stoken van grondvuren is niet toegestaan. Bij schade aan de grasmat worden de kosten van de reparatie verhaald.
Onderhoud aan boten
Op en aan het zeeverkennerscentrum is het niet toegestaan onderhoudswerkzaamheden te verrichten die het milieu kunnen belasten zoals schuren, lassen, slijpen, schilderen en dergelijke.
Vervuilde vloeistoffen
Dichtstbijzijnde afgiftepunten voor vervuilde vloeistoffen zoals daar zijn afgewerkte motorolie/koelvloeistof van motorschepen, inhoud van vuilwatertanks en bilgewater van motorschepen zijn in Leiden bij de gemeentehaven en in Kaagdorp bij jachthaven Kaagdorp.
Gebruik Molen/molenerf
Toegang tot de molen hebben leden van de groepen die in de molen een bergplaats toegewezen hebben gekregen.
Betreden is toegestaan van 08.00 uur tot 22.00 uur en wel via het pad aan de zuidzijde van de molengang.
Het is niet toegestaan in de molen te roken of daarin anderszins vuur te hebben, dan wel in de molen brandbare vloeistoffen of gassen te bergen of te bewaren.
Als de molen in werking is gesteld is betreden van het molenerf alleen toegestaan na toestemming van de molenaar.
(Brom)fietsen
(Brom)fietsen mogen worden gestald tegen de hekwerken aan de zuidzijde van het molenerf. Er zijn geen (brom)fietsen toegestaan op het eiland.